Уъркшоп “Компетентности и добри практики в областта на високопроизводителните пресмятания, анализa на големи данни и изкуствения интелект“

Уъркшоп “Компетентности и добри практики в областта на високопроизводителните пресмятания, анализa на големи данни и изкуствения интелект“

Проектът EuroCC (Национални центрове за компетентност в рамките на EuroHPC JU), финансиран от ЕК по програма Хоризонт 2020 и съфинансиран от МОН-България, цели създаването на мрежа от национални центрове за компетентност в трите свързани области, HPC (високопроизводителни изчисления), HPDA (анализ на големи данни) и AI (изкуствен интелект), в 33 европейски държави.

На 15 юли 2021 г от 10:00 до 16:00 часа. ще се проведе поредният уъркшоп на Центъра за Компетентност – България. Програмата е организирана в две сесии. По време на сутрешната сесия ще бъдат представени: проектът, компетентностите на центъра и добрите практики, както и новият суперкомпютър “Discoverer”. Сесията следобед е насочена към индустриалните потребители на HPC/HPDI/AI.

Като се вземат предвид продължаващите ограничения поради Covid-19 и ограничения брой присъствени места (50%), уъркшопът се организира като хибридно събитие: а) присъствие на мястото в конферентната зала на хотела и б) онлайн чрез платформата Zoom.

Уъркшопът е отворен за всички, които се интересуват от тематиката. За да участвате, моля регистрирайте се! 

Повече информация за събитието и регистрация тук.

Детайлите за  онлайн връзката  чрез  Zoom ще бъдат изпратени по е-мейл на всички, които се регистрират.